donderdag 28 juni 2012

Lézardrieux – Tréguier

We hebben hier een beetje een vast patroon, s’ morgens zon, ‘s middags grauw en wind (uiteraard uit de verkeerde hoek) en ’s avonds regen.

Alleen vandaag was het anders in de namiddag was het zonnig en het was zelfs zo lekker dat wij in de kuip (buiten) hebben gegeten.



Wij zijn met een omweg naar de rivier Tréguier gevaren omdat wij nog niet zo bekend zijn om tussen al die rotsen door te varen. Zoals wij het altijd doen, zijn wij ook vandaag weer tegen de wind en stroom naar hier gevaren. Dat gaf als resultaat 7,5 knopen door het water en 2 knoop over de grond ( grmpfhgghhgh) Dus een wijze les voor ons vaar hier niet tegen wind en stroom in! Het lijkt als dat je over het water schiet maar in werkelijkheid kom je bijna geen meter vooruit.
Toen wij bij de ingang van de rivier waren kwam ons een dolfijn begroeten (voordat de fototoestellen tevoorschijn waren en ingesteld was hij/zij alweer verdwenen), de zon kwam ook door, dus dat alles maakte er een vrolijke boel van.


Tréguier vanaf de rivier


Gisteren hebben wij in Lézardrieux een leuke wandeling gemaakt langs de rivier richting de  hangbrug.




Ook hebben wij circa een uur met Cor en Mieke zitten skypen, zij hebben tijdens hun vakantie, pech met de koppeling van hun motor. Van Mieke kregen wij de vraag of wij voortaan de afstanden in zeemijlen in het ‘Blog’ willen plaatsen, voor de liefhebbers 1 zeemijl is 1,852 km. dus als je nieuwsgierig bent kan je zelf de afstanden omrekenen naar km.
Haven van Lézardrieux met opkomende mist.


Wij geven vanaf nu de mijlen door van het log, dus door het water, en niet over de grond!


Vandaag was de afstand 41 mijl.

2 opmerkingen:

  1. Super het begint nu mooi te worden.
    Probeer het eens bij mooi weer, ile de ouessant, ankeren in de baie de lampaul
    Le grand truc sand
    048 26 5561
    005 07 7894 W
    Door het chenal de la Helle enla Jument (het veulen) ronden
    Bon Vent
    ik geniet van jullie site!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja Carla, maar met zuidwesten wind kan je die baai wel vergeten. Zoals het er nu uitziet liggen wij in Trébeurden ook al een dag verwaaid. Niet dat dat een ramp is maar een beetje minder wind en uit de goede richting is hier meer dan welkom

    BeantwoordenVerwijderen