woensdag 20 juni 2012

St. Peter Port – Carteret

Toen het wekkertje afging stond het zonnetje al vrolijk aan de hemel, maar het was wel fris.

Niet doordat de wekker ons heeft gewekt, maar door de neurotjes die allemaal vol gas weg wilden.

Na ontbijt zijn wij naar het bunkersteiger gevaren, waar wij in file lagen te wachten op de slang, logisch ook want het is hier belastingvrij. Wij als echte Hollanders hebben hier natuurlijk ook gebruik van gemaakt. Daarna zijn wij zonder wind vertrokken dat later aantrok. Ten zuiden van Sark konden wij eindelijk zeilen wat fantastisch ging. Maar wij moesten op de rem trappen anders waren wij te vroeg in Carteret. Dus het grootzeil maar ingenomen en alleen op de genua doorgegaan.

Sark
We hadden een prima snelheid om te vissen, dus de lijn over de muur en al snel was de eerste makreel binnen, maar deze was zo klein, dat wij het niet over ons hart konden krijgen om hem te gaan souperen, dus mocht hij terug naar zijn moeder. Iets later kondigde er weer één aan, deze was iets groter, maar toen Gerrit hem van de haak wilde halen glipte hij pardoes weer terug in het water. Conclusie geen makreel op het menu vandaag!

Wederom de groetvlag wisselen, de Engelse voor de Franse,
maar dit keer met mooi weer!
Tussen St. Peter Port en Carteret wemelt het van de visboeien, om die goed te omzeilen moet je rekening houden met stroom en wind en op de uitkijk staan. Onze vrienden Mieke en Cor hebben op deze plek ervaring.

Wij hadden al zoveel snelheid geminderd om op het juiste moment in Carteret aan te komen. Ver voordat wij bij de haveningang waren, zagen wij door de verrekijker dat de ingang nog hoog en droog stond! Volgens onze berekeningen moesten wij er om 18.00 uur in kunnen, het was wel even schrikken dat de haveningang uit één grote zandberg bestond! Maar het tij loopt hier zo gigantisch hard, dat er binnen een half uur genoeg water stond om erin te varen, al ging dat allemaal maar net.

Sil bij laag water.
Wij hadden soms maar enkele decimeters water onder de kiel staan. Het voordeel is dan wel dat je als eerste aankomt en dus de beste ligplaats krijg. De haveningang was met zo’n zware stroom op de kont een piepklein gaatje inkruipen. Goed voor de adrenaline!



Wij zijn nog niet aan de wal geweest maar het plaatsje ziet er zeer leuk uit.
Volgend keer meer.

De afstand was 40,7 mijl

2 opmerkingen:

  1. Hoi,

    Volgens ons hebben jullie een heleboel wind en regen over jullie heen gehad. Nederland krijgt dit cadeautje van Frankrijk vanavond.

    Groetjes Elise en Johan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat hebben we gemerkt, we hebben hevig liggen slingeren!

    BeantwoordenVerwijderen