zaterdag 16 juni 2012

Cherbourg plus probleempjes wegwerken

Onze onderdelen kwamen keurig de volgende dag binnen, maar helaas één maatje te groot, dus dan maar weer  een maatje kleiner bestellen. De watersprotzaak  kreeg een beetje medelijden met ons en zij hebben de leverancier onder druk gezet, dat zaterdag het ‘juiste materieel’ geleverd zou worden. Dat is ten dele gelukt, de belangrijkste onderdelen waren er maar  . . . de eindstopper was een paar maatjes te groot. Sophia heeft dat weer terug ingeleverd en het geld terug gekregen. Wij zijn zelf weer aan het fabrieken geweest met touw (macramé) en houtstoppers, de constructie ziet er vrij solide uit.

Maar door alle rompslomp hebben wij hier een prachtige tentoonstelling gemist van  de Titanic die hier honderd jaar geleden zijn eerste en tevens laatste reis was begonnen.
De hele stad hangt hierover vol met posters en vlaggen, maar deze zijn nergens te koop.

Tijdens inkopen doen kwamen wij nog een groot bronzen figuur tegen, genaamd Napoleon. Het standbeeld was zo groot dat wij hem niet compleet op één foto konden krijgen. Hier heb je hem!
Het schijnt dat hij hier met Marie Louise heeft gescharreld.

Wij zijn van zinnens om morgen (als de wind het toelaat) naar St. Peter Port (op Guernsey) te verkassen. Die tocht zal niet makkelijk zijn, want wij komen in het gebied waar de sterkste getijstroming ter wereld staat. Dus wij moeten goed rekenen om met het tij mee te gaan varen, er tegenin is niet mogelijk. Maar wij hebben het al meer gedaan dus . . . . .

Gelukkig hebben de Nederlandse bootburen ons erop gewezen dat er hier in de haven gratis Wifi verkrijgbaar is via het havenkantoor, dat ze ons bij het inboeken niet vertelt hebben. Zeilboot "Doen" bedankt!
Doordat onze buurvrouw 'Bep" de belangrijke post doorstuurt naar Freek, kunnen wij de correspondentie lezen, Freek jij bedankt voor het scannen en Bep voor het doorsturen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten