vrijdag 8 juni 2012

Nieuwpoort - Bologne sur mer

Gisterenavond zijn wij om circa 20.00 uur in Bologne aangekomen met een reis van alle soorten weer.

Wij zijn samen met de ‘Dwarskop’ in Nieuwpoort vertrokken met licht weer, maar dreigende lucht. Toen wij  de passe van de zuydcoote  (Belgisch Franse grens) gepasseerd waren, kwam de zon door met een matige zuidelijke wind wat de boot vleugels gaf.
Vlagwissel op Belgisch-Franse grens.
De bedoeling was geweest om naar Duinkerken te gaan, waar we besloten toch om door te gaan naar Bologne omdat wij wisten dat het vrijdag en zaterdag zou gaan stormen en wij vinden dat er in Bologne meer te beleven valt en dat de jachthaven kort bij het centrum ligt (Dwarskop ging wel Duinkerken in). Tot aan Calais ging het zeer goed, daarna kregen wij een gigantische regenbui en die hebben wij gehouden tot aan Cap Blanc Nez daarna kwam de zon weer door en begon het hard te waaien. Uiteindelijk hebben we Bologne bereikt en mochten we, doordat de haven nog niet gereed is voor de zomerdrukte, aan een passantensteiger afmeren . De steigers zijn ze nu aan het opbouwen.
Lekker een sta in de weg!
Bij de afvaart in Nieuwpoort stond er midden in de uitvaart een platform.
Wij moesten ons daar omheen wringen.

Vandaag hebben we in Bologne ‘Franse’ boodschappen gedaan, dit is een stuk aangenamer dan in België daar de prijzen hier lager liggen dan in België. Uiteraard is het stokbrood niet vergeten.
De eerste hap in een Franse baquette.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten