donderdag 14 juni 2012

Fecamp - Cherbourg

Het wordt saai, de wekker liep weer om 7.00 uur af. Eén van de bemanningsleden liep in zijn eigen te mopperen, maar na een kop koffie en een geroosterd boterhammetje kreeg de wereld weer een andere kleur behalve de lucht die bleef grauw en grijs, de wind liet het ook afweten maar het was nog droog. Dus de trossen los en op naar  . . . .

Fecamp vanaf zee gezien.
Onderweg kwamen wij op het eerste stuk niets tegen, behalve een flinke deining met wat regen. Plotseling kregen wij visite van een bruinvis die kwam vrolijk even gedag zeggen en verdween weer even plotseling als hij gekomen was. Verderop hebben wij wat Jan van Genten, zeekoeten en een paar uit het water springende gepen gezien.
Als lunch hadden wij een kop soep (dat ons heerlijk opwarmde vooral als je een beetje verkleumd bent) met een paar boterhammen belegd met Franse lekkernijen.
Halverwege de middag maakte de regen plaats voor de zon en dat was een hele verademing, de zeilpakken konden uit en de dunnere truitjes gingen aan en de zonnebrillen op de neus.

Omdat de tocht lang was hebben wij ook de warme maaltijd tijdens het varen genuttigd. Gerrit heeft het bereid, hij is tijdens het varen wat zeevaster, hij kan zelfs nog koken als de boot op zijn kop ligt.
Bij de haveningang kwamen wij een tegenligger tegen, het was een vissersboot die duizenden meeuwen achter zich aan had, hij zal ze zeker met iets gevoerd hebben ??


Na circa 100 miles kond wij de trossen in de jachthaven van Cherbourg vastmaken, nog net op tijd om de 2e helft van de voetbalwedstrijd Nederland-Duitsland te zien.
Donderdag (vandaag) zijn wij gelijk na het ontbijt naar de watersportzaak gegaan om de kapotte onderdelen van de giek te bestellen en die komen morgen om circa 15.00 uur hier binnen (zeggen ze). Daarna moeten we de hele ‘zwik’ weer monteren en dan kunnen wij verder met de reis, maar het weerbericht geeft voor de komende dagen ‘kommer en kwel’ af. Wie dan leeft wie dan zorgt.
Ook hebben wij vandaag aan de wasmachine en droger een bezoek gebracht, dus al het zout van de laatste dagen is uit de kleding gespoeld. We hebben geprobeerd om het één en ander buiten te laten drogen, maar het weer was nogal buiig dus de was van buiten naar binnen gehaald en visa versa.

De afstand was 103 mijl.

2 opmerkingen:

  1. Al een makreeltje gevangen en gerookt?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Volgens Jan was de visser geen Nederlander, want die heeft geen meeuwen achter zich (gooit niets overboord en is zuinig).

    BeantwoordenVerwijderen