zaterdag 30 juni 2012

Tréguier – Trébeurden

Daar het vrijdag de hele dag stormde hebben wij de tijd in het stadje doorgebracht.

Het is in de 5e eeuw gesticht, het is eeuwen lang de verblijfplaats van de kardinalen van Bretagne geweest, dat is aan sommige gebouwen goed te zien.

Er schijnt hier nogal veel vernield te zijn tijdens de Beeldenstorm (misschien wel Gerrit z’n voorouders). Er staat hier ook een enorme kathedraal.



Vandaag zijn wij vroeg in de ochtend (om het tij mee te hebben) vertrokken. Bij de monding van de rivier was de dolfijn weer present (het was net of hij ons uitzwaaide) en natuurlijk weer geen foto, het beestje is te snel. De wind was weer eens tegen en doordat wij nu de stroom mee hadden, stond er een steile zee (stroom tegen wind) wat nogal ongeriefelijk is als je binnen bent. Maar wij hadden gelukkig wel veel zon, onderweg kwamen wij deze brigantijn tegen, wat een leuk gezicht is. 

Het aanlopen van Trébeurden was echt teamwork eentje sturen en de ander achter de computer en gaf de commando’s door, je wilt hier best voorzichtig zijn het heet niet voor niets La Côte de Granit Rose, dat klopt ook want alles aan steen is roze. Aan steen hebben ze hier een surplus.


Genaamd vader Trébeurden.
Zonder problemen zijn wij afgemeerd in de haven en na eerst al het zout van het schip gespoeld en gegeten te hebben, zijn wij een wandeling gaan maken. Het is typisch een badplaats zoals Bergen e.d. maar er is hier een hoop te zien. Naast de jachthaven is een klein schiereiland waar een enorme rots op staat die op een gezicht lijkt. De natuur heeft er miljoenen jaren overgedaan om deze magische kunst vorm te geven, het is ook een indrukwekkend gezicht. Zie foto.

We zijn van plan om hier een extra dag te blijven en gaan morgen verder op verkenning uit.


De afgelegde afstand was vandaag 40 mijl.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten