maandag 18 juni 2012

Cherbourg – St Peter Port (Guernsey)

Cap de la Hague
Wij zijn met regen vertrokken, eenmaal buiten de haven konden wij hoog aan de wind tot aan Cap de la Hague zeilen.


Bij het begin van de Alderney race (race is een stroomversnelling in open zee waarvan wij er nog diverse tegenkomen, het stroomgeweld zullen we nog hebben van Chenal du Four en eindigt bij Pointe du Raz daarna begint het getij minder heftig te worden) werd de genua ingerold, het leek wel of het water daar is bewerkt met een mixer. Over de grond liepen wij 11 knopen, maar door het water 4. Voordat het tij kentert moet je zorgen dat je bij St. Peter Port bent, anders ben je al je snelheid die je hebt gemaakt weer kwijt.


Vlagwisseling, Franse groetvlag wordt vervangen door de Engelse.

Eenmaal op St. Peter Port aangekomen moet je op het waitingpontoon wachten totdat de havenmeester je met een bootje ophaalt en je keurig naar je ligplaats brengt. Dat ritueel volgt hij bij elke boot die binnenkomt. Er ligt hier een sil voor de haven, dat is een dam die onder water ligt tijdens hoogwater, bij laagwater stroomt de haven niet leeg. Dus alleen met hoogwater kan je de haven in.

De sil van St. Peter Port

Eenmaal afgemeerd konden we gaan eten en daarna naar de ‘laatste’ Nederlandse EK wedstrijd gaan kijken.
Haven met kerk op de achtergrond van St. Peter Port

Vandaag hebben we 41,4 mijl afgelegd.

1 opmerking:

  1. Goh wat ben ik jaloers op jullie, weet je nog, dat we elkaar op, ik denk Alderney hebben ontmoet? Gerrit zag ons aan de dubbele radardetectoren! Toen gingen we de kroeg in!
    Hoe is het weer nu? Hier zelfs bewolkt en regenachtig, hou eens op met dat slechte weer mee te brengen...... Wij hebben indertijd het Canal du Four gedaan met een Bolle Jan, je moet maar geluk hebben, ik ben benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen