zondag 3 juni 2012

Scheveningen - Zeebrugge

Wij zijn in Scheveningen een dag blijven liggen.

Hier hebben wij de laatste Nederlandse boodschappen gekocht, want dat is daar makkelijk omdat de Jumbo naast de jachthaven is. Op “De Fred” (lees Frederik Hendriklaan Scheveningen) hebben wij de batterij voor Sophia’s horloge gekocht. Bij watersportzaak Vrolijk nog wat extra touwwerk gekocht. S ’avonds hebben wij heerlijk in de kuip kunnen eten.
De volgende ochtend zijn wij vertrokken met mooi weer en een lichte noordelijke wind. Bij de Maasmond was er geen wind meer maar wel zon. Wij hebben nog even een foto gemaakt van de smeerzooi van Rotterdam.
Zo ziet de Maasvlakte eruit vanaf de zee!
Ter hoogte van Schouwen Duiveland kwam de wind weer terug, wij hebben toen gelijk onze halfwinder bijgezet (2e hands van Marktplaats).

150 m2 lingerie staat erbij!
Het enorme grote ding (150 m2) sleurde ons met een bloedgang door het water, vlakbij Zeebrugge hebben wij hem met moeite weggehaald omdat de wind aantrok, het laatste stuk hebben wij op de motor gedaan.

Wij zijn in België en de groetvlag is gehesen!

In de Jachthaven van Zeebrugge zijn wij langszij gekropen van de ‘Dwarskop’ van Karel, een oud bekende van ons die ook zuidwaarts gaat.
Vanmorgen woei het als de rook en regende het pijpenstelen.
Wij zijn lekker diep onder de wol gekropen en vandaag blijven wij hier in Zeebrugge liggen, de voorspelling voor morgen ziet er ook niet zo goed uit, maar we proberen ‘als het even kan’ naar Nieuwpoort te komen omdat dat een goed uitgangspunt is om naar Boulogne of naar Dover te varen.

De totale afstand was 82,4 mijl.

3 opmerkingen:

  1. Zo,zo, speciaal zeiltje aangeschaft voor de komende voetbalkampioeenschappen. Groetjes 10&F

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Gerrit en Sophia, leuke blog! We volgen jullie op je reis; veel plezier! groeten, Marian en Jeroen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi, Nieuwpoort bereikt? We hopen dat jullie beter weer hebben dan hier, nat en somber, Groetjes EenJ.

    BeantwoordenVerwijderen